tisdag 17 januari 2017

Äggost....

.... är väldigt gott men lite omständigt att tillaga.
Här är ett nytt sätt att fixa denna delikata landskapsrätt som man kan äta med inlagd sill eller som efterrätt och då med sylt.

1 1/2 liter gammaldags mjölk
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl gräddfil
5 ägg
Vispa ihop, häll i en stor glasskål och kör i micron på högsta effekt i 25 minuter.
Låt stå en stund och ös sedan upp i äggostform eller durkslag.
Om man ska äta den till efterrätt strör man socker mellan varven.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Blev först lite besviken då formen bara blev halvfull. Tänkte att det är ok ändå eftersom man inte har lika mkt ägg o mjölk som i originalreceptet , men sen testade jag att hälla en tsk ättika i överblivna vasslen ock köra fem minuter till, då stelnade mer. Körde två såna omgångar och sen var formen hyfsat fylld. Tredje gången hände inget mer och nu var det bara klar vassle kvar i skålen. Ska bli spännande att se om smaken godkänns i jul./ Gun

Anonym sa...

Bästa som hänt inom äggosteran!. Vi "dönar" i lite stevia då vi vill ha lite sötma. Till sillen blir detta perfekt.

Anonym sa...


Tack för detta fantastiska sätt att göra en äggost! Det har blivit några stycken som har uppskattats av oss och våra vänner!

Anonym sa...

Toppen att kunna göra en mindre sats och kunna få äta äggost med liten familj. Och så lätt